De vloerentrends van dit jaar

Het jaar 2019 is alweer in volle gang. Een nieuw jaar betekent nieuwe trends en dus ook voor de vloeren. Was je nou net van plan om een nieuwe vloer te leggen, omdat de oude zijn beste tijd wel gehad heeft? Of misschien heb je wel een nieuwe huis waar nog in vloer in moet. Geen zorgen! Je kan gemakkelijk een aanhanger huren en de vloer leggen. Weet je nou niet welke vloer je moet kiezen? We geven hieronder een kort overzicht van de vloerentrends van 2019.

Duurzame vloeren

In het jaar 2019 staat duurzaamheid meer centraal dan ooit. We willen onze planeet beschermen en doorgeven aan volgende generaties. Mensen kiezen daarom steeds vaker voor duurzame producen, waaronder ook vloeren. De duurzaamheid van een vloer wordt bepaalt door drie dingen: de levensduur, hoe het gemaakt is en wat ermee gedaan wordt wanneer de vloer verwijderd wordt. Hoe langer de vloer meegaat, des te duurzamer. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de vloer gerecycled kan worden.

PVC vloeren

Dit zijn harde kunstvloeren die eigenlijk in elke ruimte geplaatst kan worden. Het voordeel van deze vloer is dat hij oneindig mee kan gaan en bestendig is tegen beschadigingen. Daarnaast is er bij deze vloeren een groot assortiment van kleuren, merken, designs en formaten. Er is dus voor ieder wel wat wils. Wat je in 2019 terugziet is de betonlook. Het lijkt als het ware of er een laag cement op de vloer ligt, wat je huis een strakke industriële uitstraling geeft.

Visgraat

Laminaat en houten vloeren zien we ieder jaar wel terugkomen. In 2019 zien we dat een leuke variant zijn intrede maakt. De visgraatvloer bestaat uit houtendelen die in een schuin lopend patroon worden gelegd. Dit geeft je huis net even een wat karakteristiekere uitstraling dan wanneer je gewoon een laminaat vloer legt.

Keramische tegels

Dit jaar zien we ook steeds vaker dat mensen kiezen voor een heel ander alternatief, namelijk tegels. Deze tegels zien we nu niet alleen terugkomen in de badkamer of wc. Nee, ook in de woonkamer kan het in 2019 prima. Het voordeel van zo’n soort vloer is dat het bestendig is tegen water en vuil. Dit scheelt je natuurlijk enig onderhoud. Daarnaast is een keramische tegel vrij tijdloos, al helemaal wanneer je voor een natuurlijke kleur gaat.

Krijg je nu ook helemaal zin om een nieuwe vloer aan te leggen? Wacht dan niet langer! Neem het hef in eigen handen. Ga een aanhangwagen huren en haal jouw favoriete vloer snel op.