De voor- en nadelen van marmer

Marmeren vloeren worden steeds populairder. Waar deze vloeren een aantal jaren geleden relatief weinig werder verkocht, zie je de verkoopcijfers voor dit product nu steeds meer stijgen. Dit zal vooral te maken hebben met het mooie uiterlijk van marmeren vloeren. Maar net als alle andere soorten vloeren, hebben vloeren van marmer niet alleen maar voordelen. Er zijn ook nadelen te bespeuren. In dit artikel daarom kort de voor- en nadelen van marmer. Zo kan je een evenwichtige keuze maken in het geval je zelf ook al na zat te denken over een marmeren vloer.

Voordelen

  • Marmer is stijlvol: marmer ziet er natuurlijk ontzettend geraffineerd uit. Een marmeren vloer zorgt ervoor dat het hele interieur er chiquer uit zal zien.
  • Veel kleurmogelijkheden: marmer is in allerlei kleuren te verkrijgen. Zowel zwart als zachtroze behoren tot de mogelijkheden, maar ook groen, wit en beige.
  • Marmer is duurzaam: marmer is een steen die zeer hard en mede daardoor duurzaam is. Mits goed onderhouden, zorgt dit ervoor dat een marmeren vloer jarenlang meegaat. Kijk maar eens naar eeuwenoude gebouwen van marmer, die nog steeds bestaan. Hieruit komt duidelijk naar voren hoelang marmer mee kan gaan.

Nadelen

  • Marmer is kostbaar: de prijs per vierkante meter van marmer ligt erg hoog. Wanneer je een grote ruimte met marmer wilt betegelen, zal dit je daardoor erg veel geld gaan kosten. Heb je niet zoveel te besteden, dan is marmer geen goede keuze.
  • Marmer vereist veel onderhoud: om marmer mooi en sterk te houden, heeft het veel onderhoud nodig. Bij het schoonmaken moet gelet worden op de ingredi├źnten van de schoonmaakmiddelen, daar voor de reiniging van marmer geen chlorine gebruikt mag worden. Daarnaast moet marmer regelmatig gepolijst worden, om diens schoonheid te behouden. En om marmer waterbestendig te houden, moet deze minimaal jaarlijks een speciale behandeling hiervoor krijgen.