Privacy in huis met mooie vitrage gordijnen

privacy vitrage gordijnen

Vitrage is voor sommige mensen misschien iets oubolligs, maar dat durven wij te betwisten. In dit artikel lees je alles over de voordelen van vitrage en waarom vitrage ook bij moderne interieurs prima past. Natuurlijk laten we je ook weten in welke situaties je beter voor andere raambekleding kunt kiezen.

Vitrage beperken de inkijk, maar laten toch veel licht door

Wil je geen grot maken van je woning, maar wel een beetje privacy? Vitrage gordijnen zijn in dat geval een ideale keuze. Zeker als je gaat voor vitrage in een lichte kleur, behoud je een groot deel van de natuurlijke lichtinval.

Vitrage brengen sfeer in huis

Natuurlijk kun je ook met andere soorten raambekleding privacy creëren en tegelijkertijd een lichte woonkamer houden. Vitrage heeft echter een belangrijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld jaloezieën. Raamdecoratie van aluminium of kunststof heeft namelijk een vrij harde uitstraling, waarmee je zeker niet voor een romantische sfeer zorgt. Zorg er wel voor dat je een gladde vitragestof kiest zonder patroon. Doe je dit niet, dan is er een kans dat het toch wat oubolliger oogt.

Vitrage gordijnen zijn relatief betaalbaar

Voordeel nummer drie is simpelweg het vriendelijke prijsje van vitrages. Zeker als je gaat voor kant en klaar vitrage, ben je voor weinig geld klaar.

Wanneer is vitrage misschien een minder goed idee?

We hebben nu wel verteld waarom vitrage gordijnen zo fijn kunnen zijn, maar er zijn situaties waarin je beter voor andere raambekleding kunt kiezen.

Een van die gevallen is het bekleden van een halfhoog raam. Bij halfhoge ramen is het meestal minder mooi om gordijnen te gebruiken. Gordijnen kunnen dan namelijk wat lomper ogen en de kamer kleiner laten ogen. In dat geval zou je kunnen kiezen voor houten jaloezieën. Hiermee kun je eveneens voor privacy zorgen en licht doorlaten, maar heb je ook een elegante oplossing.

De tweede situatie waarin je beter voor een andere optie kunt gaan, is als je ramen heb die naar binnen openen. Je moet dan iedere keer dat je je ramen opent, de vitrage aan de kant moeten schuiven. In dit geval ben je wellicht beter af met op het kozijn gemonteerde raamdecoratie.