Robuuste vloer van steigerhout

Een houten vloer straalt warmte uit, welke houtsoort je ook gebruikt. Elke ‘houten vloer‘ is uniek en gaat een leven lang mee. Eenmaal gelegd ziet het er erg strak uit en kan je er volop van genieten. Maar als je niet van een strakke parketvloer houdt, maar wel houten planken op de vloer wil met karakter, dan kies je voor steigerhout.

Karaktervol
Steigerhout is karaktervol hout. Het heeft butsen, oneffenheden en knoesten, maar is wel zodanig bewerkt dat het eenmaal gelegd niet meer zal werken. Zo ben je verzekerd van een goede vloer die mooi blijft liggen. Het hout heeft een verhaal en dat zie je. Bovendien laat het zich makkelijk leggen en is het eenvoudig op maat te zagen. Steigerhout is van zichzelf licht van kleur en krijgt meestal een whitewash, maar het is ook mogelijk om het hout een donkere tint te geven. Net wat het beste past bij je interieur.

Meubels
Deze houtsoort wordt overigens heel veel gebruikt voor het fabriceren van meubels. Toch is het niet mooi om zowel een steigerhoutenvloer als meubels van deze houtsoort in een kamer te combineren. Het hout komt veel meer tot zijn recht, wanneer je kiest voor meubels in een contrasterende kleur. Zo kun je op deze lichte vloer met heel veel kleuren in de weer, maar ook donkerbruin of donkergrijs zijn ideale tinten om de rest van je interieur mee aan te kleden.

Slaapkamer, keuken of woonkamer?
Je kunt het steigerhout natuurlijk door je hele huis leggen, maar het is ook mooi om je te beperken tot een kamer. Kies eens voor een steigerhoutenvloer in de slaapkamer bijvoorbeeld met een mooi gekozen kleed waarop je bijvoorbeeld het bed plaatst. Maar je kunt ook de keuken of alleen de woonkamer (of beide) van deze vloer voorzien. Het mooiste is als je keuken dan aan de tuin grenst en je de vloer van de keuken doorlegt naar buiten. Een veranda of terras van steigerhout is namelijk ook heel mooi.