Strooien met Sinterklaas: tips voor een schone houten vloer

De Sinterklaastijd is in volle gang en pakjesavond komt steeds dichterbij. Kinderen zitten vol spanning te wachten op het moment dat er op de deur wordt gebonsd (want kloppen is natuurlijk veel te zachtjes) en er een hand vol pepernoten, snoepjes en kruidnoten door de kamer wordt gestrooid. Het rondvliegende strooigoed is traditie, maar wanneer je een robuuste houten vloer hebt, kan het wat minder fijn zijn om alle kruimels uit de een of andere hoek te verwijderen.

Leg een kleed neer
Om na het heerlijk avondje geen dagen bezig te zijn met het kruimelvrij maken van je planken vloer, kun je ervoor kiezen om een kleed over je vloer te leggen. Vooral op de plek waar het feest zich voornamelijk zal gaan afspelen. Je hoeft hier niet eens een duur kleed voor aan te schaffen, op de markt kun je vaak hele leuke stoffen kopen die perfect dienst kunnen doen als kleed voor pakjesavond.

Vraag Piet gericht te strooien
Strooien hoort bij pakjesavond, daar kun je niet omheen. Want de kinderen zullen erg teleurgesteld zijn wanneer Zwarte Piet geen pepernoten door de huiskamer laat vliegen. Je kunt echter wel met Piet afspreken om alleen op plekken met een kleed te strooien en het te laten bij een of twee handen strooigoed. Dit is namelijk veel sneller opgeruimd.

Ruim het meteen op
Wanneer een kruidnoot sneuvelt en tot kruimels in de groeven van de plankenvloer blijft zitten, kun je deze het beste meteen opruimen. Hou een klein stoffer en blik bij de hand en veeg daarmee kruimels meteen op. Zo hou je je planken vloer mooi en hoef je de volgende dag niet extra te stofzuigen.

Fijne pakjesavond!