De voordelen van houten vloeren

Al jarenlang zijn houten vloeren ontzettend populair. Vaak wordt er gekozen tussen een houten vloer en laminaat. Laminaat is een stuk goedkoper en heeft een aantal jaren flink aan terrein gewonnen. Maar nu zie je toch weer dat steeds meer mensen kiezen voor hout? Waarom? In dit artikel geven wij de belangrijkste 3 redenen.

Een authentieke uitstraling

De belangrijkste reden dat veel mensen kiezen voor een houten vloer in plaats van laminaat is de uitstraling. Hout geef een mooie en authentieke uitstraling aan je woning. Met een houten vloer geef je veel meer sfeer aan een ruimte dan met laminaat. De reden is dat hout een natuurproduct is en daardoor leeft. Hierdoor krijg je een unieke uitstraling die je nergens anders tegenkomt. Bovendien zijn er veel verschillende soorten hout. Hierdoor zijn houten vloeren voor iedere stijl geschikt. Een populaire soort is de massief eiken vloer. Deze vloer heeft een klassieke en robuuste uitstraling.

Sterk en duurzaam

Bomen kunnen wel miljoenen jaar oud worden. Deze kracht van hout zie je ook terug in een vloer. Een vloer van hout is namelijk super sterk en kan veel verdragen. Bovendien is het ontzettend duurzaam en gaat het lang mee. Mits je het goed onderhoud natuurlijk, maar dat geld voor iedere soort vloer.

Eenvoudig te onderhouden

Wil je een houten vloer graag lang mooi houden? Dan zal je het wel regelmatig moeten onderhouden. Gelukkig is een houten vloer gemakkelijk te onderhouden. Het is eenvoudig schoon te maken en houten vloeren zijn slijtvast. Zitten er na verloop van tijd toch wat krassen op? Dan zijn deze eenvoudig te verwijderen door te schuren. Hierdoor verleng je de levensduur van het hout.

Parket vloer van hout

Soms hoor je weleens dat houten vloeren lastiger te legen zijn dan laminaat vloeren. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Kies voor mooie houten parket vloeren en je hebt het net zo snel in de ruimte liggen als dat je voor laminaat gaat.
Kortom, houten vloeren zijn sterk, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. De belangrijkste reden waarom men voor hout gaat is toch echt wel de uitstraling die een houten vloer geeft. Het zorgt voor een knusse woning waarin je je helemaal thuis voelt. Wat wil je nog meer?